Hotel Gästis

Hotell Gästis

 
Prisjämförelse

 

Hotel Gästis ligger i ett rött hus mitt emot engelska parken mitt i centrala Varberg. Detta är Varbergs äldsta hotell. På hotellet har det alltid funnits ett miljötänk genom alla delar av verksamheten. Våren 2012 började de arbeta efter att certifiera sig enligt Svanens miljömärkning.

Alla rummen är nyrenoverade men bevarat den gamla gästgivaregårdens själ. Nytt och gammalt har blandats och alla rum är olika både till form och storlek. Alla rummen har allt som en modern resenär kan önska sig. Alla rummen är även rökfria, men de som är rökare har möjlighet att bo i de rum som har en balkong. Om du väljer att sova i bröllopssviten väljer du ett av Sveriges äldsta hotellrum. Här får du en medeltidskänsla där du finner små gluggar som fönster. Det finns även ett specialbyggt badkar i detta rum. Det finns även en gårdssvit på hotellet som är en mindre lägenhet på 50 kvm. Den har kök, matplats, kombinerat vardagsrum och sovrum och badrum.

I många år har restaurangen Gästis matsalar varit ett begrepp i Varbergs restaurangliv. Idag är restaurangen endast till för hotellets gäster. Restaurangen öppnar sin frukostbuffé klockan sex på morgonen. Här finns allt som hör till en frukost. Hotellet har även en kvällsbuffé hemlagad varmrätt, smörgåsmat, delikatesser, dricka, kaffe och kaka. Kvällsmaten serveras utan kostnad och finns tillgänglig hela kvällen. Det går också att beställa specialkomponerade flerrättersmenyer.

Hotellet har fyra särpräglade konferenssalar. Hotellet har paketerbjudanden för den som vill konferera hos dem. I övernattningen ingår då även både middagsmat och frukostbuffé m.m. Det går även att boka endast dagskonferenser till förmånliga priser.

I hotellets 1700- talskällare finns idag kurbadsavdelningen. Detta badet är en kopia av Leninbadet. Här ner finns två olika avkopplingsrum, ett där man kan titta på tv och det andra där tystnad råder med endast lugn musik och sprakande eld. Här finns även en behandlingsavdelning där du kan få massage eller annan behandling. Nere i badet finns bassäng, kallbad, ångbastu och fotbad.

Hotel Gästis är ett drömhus för alla bokälskare. Överallt på hotellet finns det böcker. Du hittar dem i badet, på toaletterna, på rummen, i korridorerna, i matsalen m.m. Alla hotellgäster tvångsansluts till Gästis bokklubb. Du får läsa så många du vill av hotellets alla böcker och ta med dig en hem. Vill du ta med dig fler kostar de 10 kronor styck.

Du hittar Hotel Gästis mitt i centrala Varberg. Hotellet har sex egna parkeringsplatser till sina gäster och det innebär att det är först till kvarn som gäller.som gäst betalar du 75kr/ natt. Denna gårdsparkering låses nattetid. Det finns även gratis parkering vid järnvägen som ligger ungefär 100 meter bort. Här behövs p- tillstånd vilket hämtas i receptionen. Sedan finns även en del andra parkerings alternativ runt om i Varbergs stad.

1 Stjärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor (26 röster, medel: 3,65 av 5)
Loading...

Vill du få exklusiva hotellrabatter?

Det är helt gratis och vi lovar att ni sparar pengar på er bokning!

Vi kommer aldrig att sälja vidare er epost. Din trygghet är prioriterad.