Varbergs Stadshotell & Asia Spa

Varbergs Stadshotell

 
Prisjämförelse

 

Best Western Varbergs Stadshotell & Asia Spa är en av Sveriges främsta konferens och rekreationsanläggningar. Här blandas stämningsfullt sekelskiftesatmosfär med den senaste tekniken och tusenåriga influenser från österlandet. Redan när du stiger in på hotellet möts du av lugn stämning och personligt bemötande vilket gör att du börjar slappna av och njuta av tillvaron.

Best Western Varbergs Stadshotell & Asia Spa har 176 olika rum och 2 sviter som är varsamt renoverade. Hotellrummen finns i tre olika huvudstilar, Classic, De Luxe och den helt nya stilen Boutique. Utöver detta kan man även boka juniorsviten eller den österländsktinspirerade rummen. På rummen finner du minibar, strykjärn, strykbräda, vattenkokare, hårtork, radio, tv med 20 kanaler, samt allergianpassade kuddar och täcken. Alla rummen är rökfria och du har även tillgång till kostnadsfritt trådlöst internet. Det finns även möjlighet att ha med sig husdjur mot en extra kostnad beroende på plats av hotellrum. Väljer du stilen boutique finns det några olika rumstyper så som Kolonial, Fashion, Romantik och Svit att välja mellan. Detta är en ny hotelldel där du bor mer unikt än tidigare. Dessa rummen har extra bred kontinentalsäng och en bekväm soffa. Det finns barbord, tv, espressomaskin samt medieanläggning där du kan koppla in din dator. Rummen har stora badrum med generösa badkar och dusch. Väljer du stilen De Luxe rum ligger detta i den äldre k-märkta delen av hotellet. Här har de behållit sekelskiftskänslan och blandat den med all den moderna bekvämlighet du kan tänka dig behöva. Rummen är inredda med franska möbler i körsbärsträ. Du kan välja mellan juniorsvit, dubbelrum eller grandlit. Väljer du istället stilen Classic så ligger dessa rum i mitten av hotellet. Här kan du välja mellan dubbelrum, grandlit rum, trebäddsrum och kombirum. Rummen har vackra trägolv och modern inredning. I badrummen kan man välja mellan badkar eller dusch och de är nyligen renoverade. Utsikten är mot den japanska trädgården eller mot innergården. Några av de classiska rummen är inredda med österländska influenser. Badrummen är nyrenoverade och inredda med badkar. Utsikten har du mot innergården.

Hotellet har även lite lyxigare erbjudanden för dig som är gäst på hotellet. Du har möjlighet att välja till någon annan kudde för att du ska kunna sova så bekvämt som möjligt. På rummen finns redan idag två sorters kuddar att välja på, en riktigt stor och en lite mindre, båda allergivänliga fiberkuddar fyllda med bollfiber. Sedan kan du beställa specialkuddar gärna redan vid bokningen. På hemsidan finns de olika alternativen.

Hotellet har en ny relax som ligger mitt i hotellet i deras Boutique del. Här finner du en soffa för avslappning, ångbastu, varm torrbastu, upplevelsedusch med tropiskt regn och isregn, omklädningsrum och dusch.

Asia Spas inspiration kommer från Indien, Thailand, Kina och Japan. I spa avdelningen kan du bland annat njuta av bastuoasen, vitality poolen, avslappningsrummet, varma källor samt solterrassen. Det finns även ett stort utbud av olika behandlingar så som massage, ansiktsbehandling, kroppsbehandling, kurbad och inpackning m.m. Medan du sitter och njuter i spa anläggningen har du en underbar utsikt över havet och Varbergs fästning. Förutom den rogivande miljön erbjuder Asia Spa olika aktiviteter så som yoga, qi gong, muskelharmoni m.m. Som spagäst har du tillgång till alla aktiviteterna under vistelsen. Asia Spa är medlem i föreningen Svenska spahotell. Spa avdelningen är öppen måndag till torsdag 8.00 – 21.00, fredag till söndag 8.00 – 20.00.

Hotellet har 20 konferenslokaler där det får plats 2-250 personer samtidigt. De erbjuder en hög standard och komfort i alla sina konferenslokaler. Exempelvis är de utrustade med ergonomiska stolar, den senaste tekniken så som dataprojektorer med dvd, högtalare och i tre av dem även hörslingor. Kostnadsfritt får du fast och trådlös uppkoppling. I spegelsalen kan man ha lite större konferenser eller anordna lite festligare tillställningar som ett bröllop eller kick-off. Här inne får det plats med 150 personer. I de andra lokalerna varierar mängden av besökare beroende på om man väljer biosittning, skolsittning eller U- bord. Hotellet kan även skräddarsy konferenserna med olika gruppstärkande aktiviteter så som glasblåsning, stadsvandring, föreläsning, dryckesprovning, stadskamp, matlagning, m.m.

I Restaurang Café & Krog Stadt äter du vällagade rätter med influenser från världens alla hörn. Här satsar de på så hög kvalitet som möjligt och använder då närodlat så mycket som möjligt. Restaurangen serverar dagens lunch, dagens shoppinglunch, söndagsbrunch och a la carte. Till maten väljer du något gott att dricka. Varför inte något vin från hotellets stora välfyllda vinkällare. Om du som gäst har bokat spa- eller weekendpaket med förbeställd meny får man vid bordet välja från en meny med två olika val till varje rätt. Hotellets bar är öppen från 17.00. Restaurangen är upptagen i organisationen Sveriges bästa bar.

Hotellet är miljöcertifierad med Svanen.

1 Stjärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor (16 röster, medel: 3,69 av 5)
Loading...

Vill du få exklusiva hotellrabatter?

Det är helt gratis och vi lovar att ni sparar pengar på er bokning!

Vi kommer aldrig att sälja vidare er epost. Din trygghet är prioriterad.